Твоят град, твоят глас, твоят вот. Продължава предизборната обиколка от дивана

...
Твоят град, твоят глас, твоят вот. Продължава предизборната обиколка от дивана
Коментари Харесай

Проблемите на града – спирка „Обзор“: Кандидатите за кмет отговарят от дивана на Euronews Bulgaria

Твоят град, твоят глас, твоят избор. Продължава предизборната обиколка от дивана на Euronews Bulgaria. Сутринта Ви показахме проблемите на град Обзор - неналичието на работни места, ниски заплати и обезлюдяване през зимата. Сега дано чуем решенията. Екипът на Euronews Bulgaria се свърза с всички трима кандидати за кметското място, поканата ни одобриха двама от тях - претендентът на ГЕРБ - Христо Янев и Мария Попова - претендент, повдигнат от „ Възраждане “.

 

Христо Янев, претендент на ГЕРБ:

Референдума за обособяване на Обзор от Община Несебър като независима община беше решение на хората. 80% от хората го поддържаха. Вървят процедури, пробват се по всевъзможен метод да ни спъват. В момента сме в битка - търсим своето. Бъдещето на преглед го виждаме единствено посредством отделянето от Община Несебър. Бяхме очевидци по какъв начин се продава обществена благосъстоятелност скрито.

В летния сезон имаме крещяща потребност от чиновници в туристическия отрасъл. През останалото време има целогодишна работа за хората, които желаят да работят. Един от огромните проблеми е ниското възнаграждение. Тук виновността е наша, за малко над минималната заплата работят всички общински чиновници. Бизнесът гледа от нас и дава малко по-високи заплати. Ако се вдигне стандартът на възнаграждение ще преборим и демографския срив.

 

Мария Попова - претендент на „ Възраждане “:

След като популацията на Обзор е гласувало с над 73% за отделянето от Община Несебър, това би трябвало да се вземе поради. Това е решението и би трябвало да се следва. Ако аз печеля, ще работя за това. Трябва да се работи за привличане на нови поданици и връщане на младите в Обзор. Изхождаме от националната тактика на „ Възраждане “.

Едно от перата е развиването на културен туризъм. Културните монументи не са създадени. Трябва да приобщим и селата към Обзор. Може би с европейски стратегии и рехабилитация на пътища, повече хора ще могат да се върнат в покрайнината.

 

Вижте задачите изявленията във видеото.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР